99 ieraksti manā blogā

Iedvesmojoties no Alda ( kas dzīvojas pa Vankūveru), esmu nolēmis publicēt stastistiku par blogu un piedzīvojumiem šeit un mums apkārt.
Sākšu tīri ar sausiem faktiem -
  • Blogs ir apmeklēts 7229 reizes
  • Vidēji ir 40 apmeklējumi dienā
  • Jūs esiet blogā kopumā klikšķinājuši 21 649 reizes
  • Vidēji blogā pavadījuši 1 minūti un 43 sekundes
  • Kopumā esiet 1381 unikālo lietotāju
  • Blogs aplemklēts no 41 dažādām valstīm
  • 69.40% izmantojuši linkus no citām web lapām ( draugiem utt.)
  • 9.42% izmantojuši googli vai kādu citu meklēšanas līdzekli
  • 21.18% no jums jau zina bloga adresi no galvas
Bet tagad pastāstīšu, ko esmu sadarījis, paveicisi, piedzīvojis un citas lietas varbūt.

12.oktobrī mums te bija Pateicības diena, un 31.oktobrī būs Halovīni. Bet MUMS latviešiem ir Mārtiņdiena. Tātad nedaudz vairāk info - Pateicības diena ir tā kā ražas novākšanas svētki, tikai Kanādā tā nedaudz pa ātru 12.oktobris, bet kaimiņzemē (AS un V) ir 28.novembrī un svētku doma tā pati, tiek svinēta ražas novākšana. Un tad pāris nedēļas vēlāk nāk visu svēto diena jeb kā angliski saka - Halloween.
Ja jau visi te svin patiecības dienu, un šī diena ir oficiālā brīvdiena, tad Latvijā vajadzētu arī ieviest Mārtiņdienu kā oficiālo brīvdienu, jo tā ir arī ražas novākšanas svētku diena un arī staigā apkārt ar maskām utt. Tātad mums ir divu dienu apvienojums vienā, un es domāju, uzskatu, ka mūsējā Mārtiņdiena ir daudz foršāka par Halloween, jo ir senas tradīcijas, un Latvijā visu svēto dienu tradīcijas vēl nav un cerams, ka nebūs, un latvieši īsti neizprot šo ārzemnieku svinību dienu.
Lai gan, kad biju maziņš man īsti Mārtiņbērni nepatika, jo vai nu krita uz nerviem, vai arī bija nedaudz bailīte, bet kaut kas tur bija ar nepatikšanu. Tagad, esot tālu no savas zemītes, tikai spēju novērtēt latviešu tradīcijas un mantojumu.
Un es Jums tur palikušajiem saku, novērtējiet to, kas Jums ir, jo par naudu nevar nopirkt visu. Naudas laime ir īslaicīga.
Variet ieklausīties cilvēkos, kas viņus dara laimīgus, un pārsvarā tās ir vērtības, ko nevar nopirk par naudu -


Vienu dienu pabiju pagalmā, kas pilns ar Mārtiņrozēm, un tad diena bija izdevusies.

Pāris dienas atpakaļ es pabeidzu lasīt jauno Dena Brauna grāmatu - Lost Symbol. Viegla un izklaidējoša, intreģējoša, aizraujoša lasāmviela.

Šodien bija viens no skaistākajiem saullēktiem. Bet kopumā katras dienas saules mošanās laiks ir brīnumains un debesis ir tādās krāsās, kam nav vārdu. Jāprot novērtēt katrs moments, kas dots :)

Nezinu, ko lai vēl šodien te saraksta. Laikam šai reizei tas viss - Arevuār...

Turās

1 comment:

  1. jaa 40 apmeklejumi nav maz... man tik pat apmeram ir tenisa lapai :)

    ReplyDelete