Weed Man

Pēc otrdienas nelielās veikmses uzsmaidīja arī trešdienas veiksme. No rīta biju uz darba inteviju, sākuma domāju, ka darba vieta ir zāles pļāvēju kompānija. Bet kad aizgāju uz interviju bija neliels abloms. Kompānija jau bija saistīta ar mauriņu, bet tikai šis uzņēmums nodarbojas ar mauriņa kopšanu - nezāļu iznīcināšanu, mēslošanu utt.
Kompānijas nosaukums Weed Man.
Labi, ka viņiem bija vajadzīgi cilvēki, un mana nezināšana nebija liela problēma, jo beigās tāpat iespaidu atstāju labu.
Neliela aizķeršanās ar šito darbu būs - jācēļas ļoti agri, jo darbā jābūt 7,30, un darbs atkal ir diezgan patālu no mājām - 19km. Sabiedriskajā tas aizņem 1 h , ar riteni 45 minūtes. Nu neko nāksies pieciest to nākamo menēsi jebšu 25 darba dienas, jo būs jāstrādā arī sestdienās.
Vēl viena lieta, šis darbs ir stimuls beidzot iegūt pilno kanādiešu autovādītāju apliecību, lai darbā pats varētu braukāt un pelnīt sev maizīti. Jo tad ir lielāki ienākumi un pats sev saimnieks, cik ātrā tempā dari šo darbu.
Naudiņa cerams te ienāks laba, jo viss būs kā solīts un kā plānots. Būšu ļoti pateicīgs :)
Atbraucu mājās no intervijas un beidzot atpūtos, jo prāts mierīgs, jo šitas bija otrais sarunātais darbs, ja ja nesanāks nekas ar šo, tad ir vēl viens rezervei, bet tas nav tik ienesīgs, bet vēl vieglāks par šo un arī tieši uz neilgi laika posmu, kas man tieši vajadzīgs, darbs bez lielām saistībām.
Mājās sāku lasīt jauno Dena Brauna grāmatu - Lost Symbol. Un angliski. Samērā viegla lasāmviela un arī interesanta, nemaz nepamani, kā lpp pēc lpp tiek pāršķirta, tā tevi ierauj.

Ceturdien cēlos dažas minūtes pēc sešiem, lai varētu doties uz darbu un nekavētu. Kā īzrādījās, nebija tas nemaz tik grūti. Protams, nedaudz miegainums ir, bet tik līdz izej ārā no mājām, tā dzestrais gaiss (6 grādi pēc celsija), tevi pamodina labi. Un kad sāc mīties ar riteni, tad vispār acis platas.
Minoties konsatatēju, ka esmu zaudējis savu sportisko riteņbraucēja formu. Jo riteņbraukšana sāk atkal palikt grūta. Cerams, ka atgūšu savas riteņbraucēja kājas un arī plaušas :D
Darbā ierodos tieši laikā. Iepazīstos ar dažiem kolēģiem. Iedeva man Weed Man formu un gatavs darbam. Maliņā stāvēdams, domāju, pie kā mani pieliks šodien, skanēju ar acīm, un tad iedomājos, ar šito čalīti varētu šodien strādāt. Menedžers prasa, eu Zonan, paņemsi šodien Mārtiņu. Tieši ar viņu ar šodien vēlējos strādāt. Domu spēks nostrādāja :)

Šī darba skolotājs man ir Zonans.
Zonans ir serbs, kurš uz Kanādu atmucis pilsoņu kara laikā ( Serija vs. Albānija) kopā ar vecākiem. Te jau viņš ir 10 gadus. Piecus gadus jau strādā šajā kompānijā, un kā pats saka krietni pa ilgu, un ka šis būšot pēdējais gads viņam. Esot vajadzīgs cits darbs, jo tagad esot precēts un bērniņš arī gaidās.
Viņš pastāstīja, kā pirmos gadus ļoti pietrūka draugu, grūti sākumā gājis. Bet tad pamazām esot iedzīvojies.
Pārrunājām vēl šādas tādas dzīves gaitas. Un konstatējām - eiropiešiem ar saviem draugiem ir krietni ciešākas draudzības saites, nekā kanādiešiem.

Darbs - tas būs jādara turpmākās 7 darba dienas, jebšu līdz nākamai sestdienai. Jābraukā pie iedotajiem klientiem, un uz nezālēm, kur tās ir, jāliek virsū kaut kāds bioloģiskais nezāļu nīdējs. Darbs vienkārš un viegls, pagaidām. Cerams, ka tāds būs arī līz beigām, un arī tad kad sākšu strādāt viens :)
Darba diena sākās 7.30 un beidz;as, kad esi apbraukājis visas mājas. Man diezgan paveicās, jo Zonans ir ātrākais Weed Man šajā firmā. Un kopā mēs darbu padarījām vēl ātrāk. Viss jau bija piebeigts pus vienos. 5 stundu darbs kopā. Parasti viņš strādā līdz pus trijiem. Un dienā apmēram sanāk nopelnīt ap 150 naudiņām un vairāk.
Tagad baigais stimuls sadabūt savas tiesības un nopelnīt sev nepieciešamo naudiņu, lai dotos uz Vankūveru.
Tas laikam arī viss šai reizei...

Turamies

No comments:

Post a Comment