Ceļojuma apraksts part 3

Svētdiena, 30.augusts

Mostamies jau agri ap 7iem, lai varētu beidzot laicīgi izbraukt. Laika apstākļi nav ideāli, bet nav arī slikti. Saliekam mantas, paēdam ļoooooooti garšīgas brokastis, atvadamies no radiem, un jauniegūtajiem draugiem ( Frenka un Debijas ).
Viss rīta process tāpat aizņem laiku, un beigās izbraucām bez dažām 10os. Krietni labāks laiks salīdzinot ar pirmo dienu.
Esmu pārskatījis google kartes, lai braukt pa iespējami īsāko ceļu un nebūtu nekādi lieki kilometri. Bet tas nozīmēja visus mazos lauku ceļus, kā arī zeminiekus. Bieži vien pat pa zemes ceļiem sanāca braukt ātrāk nekā parsto, jo visu dienu mūs vajāja stiprs pretvējš. Dienas pirmo pusi nācās diezgan uzmanīties arī no lietus mākoņiem. Pāris reizes nācās veikt piespiedu apstāšanos sakarā ar lietu. Pauzes izmantojām lietderīgi - paēdam, iedzeram siltu tējiņu, rakstam dziesmām vārdus, atvelkam elpu.
Dienas otrā puse, rit raitāk un sekmīgāk, jo esam izkļuvuši no lietus mākoņiem un saulīte uzspīd. Līdz tiekam uz asfalta, kopumā esam veikuši kādus 40km pa zeminieku, bet kā jau teicu, te zeminieks ir ļoti labā kvalitātē, un arī mežš pasargā no vējiem. Visu dienu apkārt tikai kukurūzas lauki.
Tuvojoties distances beigām ( vēl kādi 30km bija palikuši) , Alnītim no lielās raušanās pa priekšu un uz pa kalniņiem uz augšu, neiztur bagāžnieks. Saplīst metāla kaja, kas stutē bagāžnieku. Bet mēs jau esam praktiski džeki, un visu spējam salabot.
Tad, kad pievakarē saulīte izlien no mākoņiem, daba arī parādās citās krāsās. Pirmo reizi redzēju kādus 30 ērgļus vai vanagus , īsti nespēju atšķirt vienu no otra pa gabalu, lidojam vienuviet.
Lēnām arī aizmināmies līdz mūsu otrajai naktsmītnei. Nedaudz ārpus mazas pilsētēles Walkertonas. Mājas sarunāju caur Couchsurfing. Mums pagadijās tiešām ļoti laipna ģimene, uzņēma mūs ļoti labi, kārtīgi paēdināja. Dzivojām riktīgā lauku mājās. Bija interesanti un pašiem prieks, ka jums virs galvas, mīksta gulta un silta duša.
Papļāpājām ar viņiem uzzinājām daudz ko gan par apkārti un vispar par kanādiešiem.
Diena beidzās...

No comments:

Post a Comment