Ceļojuma apraksts

Pirmā diena jebšu piektdiena - 28.augusts.

Daudziem interesēja ar kādiem velosipēdiem tad braucam. Lūk arī mūsu velosipēdi -
Giant Cypress ST 700 - 356 $
Tie nav nekādi īpašie velo, bet vienkārši velosipēdi.

Ceļamies jau samērā laicīgi uzreiz pēc 7iem. Ieliekam vēl pēdējās mantas savās riteņa somās, paēdam, un visas citas rīta procedūras. Dodamies celt augšā BRedu, kurš nakti pārlaida mūsu buduārā, lai no rīta varētu ātrāk doties prom.
Tad tikai Breds sāk savas mantas likt ceļa somās, un mes vēl dalam kopīgās mantas ( kempinga lietas, instrumentus, un citas sīkas lietiņas).
Bija paredzēts māju pamest līdz pus 10iem. Tā kā pirms tam vēl nebijām neko īsti izmēģinājuši uzlikt uz riteņa, tad tas mums aizņēma vēl kādu ekstra stundu. Un konstateejam, ka nopirktā vietā kaste mums ir lieka, un nevaram to uzstutēt uz riteņa. Nolemjam to atgriezt atpakaļ veikalam.
Kad viss ir salikts uz velosipēdiem, konstatējam, ka mantu ir nedaudz vairāk kā planots, un musu riteņa bagāžnieks nav tas stabilākais. Izmetam vienu loku pa vietējo rajonu un esam gatavi doties.
Pirmā pietura ir veikals, kurā atgriežam nevajadzīgo riteņa kasti. Tur ir nelielas aizķeršanās ar atgriešanu, bet beigās naudu atpakaļ dabūjam.
Iegriežamies turpat blakus esošajā pārtikas veikalā. Nākot ārā satiek vienu vīrieti, kurš pastāstīja par savu pieredzi ceļojumā pāri Kanādai, un vēl pieminēja, ka tas viņu tā aizrāva, ka pēc tam devās 2 gadu braucienā apkārt pasaulei. Nu mums emocijas bija lielas, un gatavi ceļam. Vēl pirms tam ieskrienam labi paēst ķīniešos.
Izbraucam ar 4 h nokavēšanos pulsten 1'os. Tas īsti baigo raizi nerada, jo doma braukt normālā tempā un ar īsiem pārtraukumiem ik pa 10 vai 15 km.
Labi paēduši esam gatavi veikt pirmajā dienā paredzētos 130 km ( dienas nobeigumā sanāca 155km).

View Larger Map
Pirmie kilometri rit normālā tempā ap 20 līdz 25 km/h. Esam nobraukuši kādus 40 km, tad es ķeros klāt kartei, un cenšos izzīlēt pareizos ceļus. Gandrīz ir pareizi. Tiek pārjautāti ceļi arī vietējiem iedzivotājiem.
Laiks ārā tāds mākoņais un apmācies, ļoti liels vējš, bet nebija pretvējš par laimi.
Garastāvoklis labs saglabājas kādu laiku, līdz esam veikuši kādus 120 km un uzzinam, ka vēl kādi 30 km javeic. Tajā brīdi saule jau sākusi ir rietēt. Un krēsla arī klāt.
Breds visu dienu iepalika no manis un Alnīša.
Tad kad atdūrāmies pret tums, nebiju priecīgs, jo tas viss skaidrojams ar vēlo izbraukšanu, īsti man tas nepatika. Tad sākās lietus, un Breds vispār vairs netika mums līdzi, un es visu laiku lamājos uz viņu, ka viņš bremzē. Tumsā paldies dievam bija tikai taisns ceļš un vējš no muguras.
TUmsā braucām pusotru stundu. Nebija patīkami.
Ilgi gaidītais pirmās dienas galamērķis tuvojās, bet lenām, un tad sākām pamanīt pirmās pilsētas gaismas un prāts kļuva nedaudz priecīgāks.
Iebraucām pilsētā un atradām savas nakts mājas. Sākumā bija paredzēts gulēt Karēnas un Entonija draugu mājas pagalmā teltī, bet tā kā bija tumš un lietains, mūs ielaida viena īstabā. Mums viss, kas tobrīd notika, bija kā pasakā ar laimīgām beigām. Silta māja, tēja, ļooooooooooti laipni mājas saimnieki. Vairāk neko pēc pirmās nogurdinošās dienas nevarēja vēlēties. Bijām pieveikuši 155km ( alnītis 160km ). Fiziski es un alnitis nebijām pārguruši, tikai nedaudz saguruši. Bet Breds uzreiz pēc pirmās tējas izslēdzās. Tas bija skaidrojams ar iepriekšējā nakti gulētām 2h.
Pirmā diena noslēgusies.
Gaidiet turpinājumu.

No comments:

Post a Comment