16.maijs - Lielo leemumu diena


Diena, ka jau ieoprieksheejaas dienas, saakaas agri. Cerams, ka vareeshu kaadreiz arii izguleeties ilgaak pa 8iem. Lai gan, ja skataas, es guleet eju ap 11iem. Vieniigais labums, tad kad buus darbs, buus viegli ceties no ritiem.
Tiek paeestas brokastis, un sadomaati plaani shai dienai. Bijaam jau ieprieksh noleemushi, ka shodien jaadodas uz banku un jaatver konts. Kaa arii vajadzeetu iegaadaaties vieteejo telefonu. Un vakaraa doma ir aiziet uz kino - jauno Start Trek movie.
Taa arii tiek nolemts, plaani dienai gatavi.
Tad nu paeedushi brokastis dodamies veel iepirkties, jo svetdien un 1dien veikli buus ciet. Iepeerkam paartiku veel 2aam dienaam. Tagad ledusskapis ir pilns.
Atbraucam maajaas un internetaa iechekojam izdeviigaakos banku piedaavaajumus. Nolemjam ka kontus atveersim TD Canada Trust bankaa. Piedaavaajums sameeraa ok, tikai 4 $ meenesi, leetaakais piedaavajums, no pieejamajiem. Dodamies uz bankas filliaali, kas ir netaalu no maajaam. Ieejam bankaa, un tur visi ir laipni, muus iesuuta atsevishkjaa telpaa. Pretii mums ir diezgan simpaatiska meitene ( man iepatikaas, un kaa sarunas gaitaa atklaajaas, vinja ir mana vecuma, tagad man tik vinja facebookaa jaauzmeklee ). Protams vinja nober ari bankas gudriibas, un gri lai njemam nedaudz daargaaku plaanu, bet mees tomeer paliekam pie sava, buus labi ar 4 $ meenesii. Peec 15 min. mums ir konts un debetkarte, varam tagad likt ieksha naudu, bet labak tomeer gaidiit, kad darba deveejs to tur mums ieskaitiis.
Naakama pietura LIELVEIKALS. Ejam mekleet potenciaalos telefona operatorus. Maajaas jau esam noskatiijushi, ko it kaa vareeu njemt, bet tomeer jaauzdod veel paaris jautaajumu. Ejam veikalaa uz konkretaam vietaam un prasam. Beigaas taa arii bija, to ko maajaas noskatiijaam, tas izraadiijaas labaakais piedaavaajums. Taatad mees esam tagad TELUS pakalpojumu lietotaaji, un mums ir kaut kaads LG telefons. Esam samaksaajushi par starta komplektu 56$, bet mums tajaa naudaa ir iekljauts 20$ krediits. Taa kaa pagaidaam mums iisti nav ar ko sazvaniities, tad droshi vien krediits mums ilgi ies.
No Pirmie piedziivojumi
Esam atpakalj maajaas, aaraa laiks diezgan pavees ap 14 graadiem, un nemiiliigs veejsh. Nav iisti ko dariit. Saskaipoju ar maajaam, parunaaju ar mammu un teeti, mums te web camera, un tad vareju vinjiem atraadiities, ka pirmaas 4aas dienaas neesmu veel svaraa pienjeemies. Un arii kliedeejam baumas, ko Aira ( braaleena mamma ) sastaastiijusi, ka esam apslimushi.
Bija taa jociigi runaat ar vecaakiem. Bet prieks gan. UN luudzu mammu ar teeti - neapvainojaties, ka nedodu jums zinju. Es jau te raxtu piedziivojumus, un turpmaak 6dienaas meegjinaasim sazvaniities, taa var vairaak izrunaaties.
Un pavisam jociigi bija sarunaties ar Kasparu... veciit tas likaas sirreaali... katrs pats savaa pasaules malaa un tomeer nets paliidz sakomunicet.
Tad 2h mees pavadiijaam pie TV un noskatiijaamies Prison Break finaalu, bija interesanti. Un beigas arii patika. Paldies Dievam, ka kaads seriaals vismaz beidzies.
Laiks nedaudz pa to laiku noskaidrojaas un devaamies aaraa paliidzeet Karenai paraveet dobi. Beigaas tas bija kaads 15 min darbs un diezgan viegls, jaizrauj no kruumiem mazaas kljavas diiglji. Sanesaam daarza un baseina malas meebeles aaraa no shkjuunisha un mees esam labi pastraadaajushi. Soliija, ka nakamaajaa dienaa buushot nedaudz vairaak ko dariit. Tad jau redzees.
Un driiz jau vakars arii klaat, un 6os mees izbraucam uz kiniiti. Mums liidzi ir kuponi, ar kurem ir par BRIIVU lielaa kola (1 L ) un lielais popkorns. Kiniiiti panjemam to kas mums pienaakas par briivu, un tad tik seezham un chaapstinam. Fima bija sameeraa ok, pat man, kas neko nezin par Starttreku, jo specefekti pietiekami iespaidiigi, un humors arii filmaa pietiekami. 2h vieglas izkaides bez domaashanas.
Maajaas atgriezhamies un paeedam vakarinjas, un leenaam dodamies iet guleet. Un pirms guleet ieshanas doma paskatiities TV,bet tas nesanaak, jo nospiedu kaadu neiisto podzinju un vairs neraada , cerams ka pa nakti viss pats sataisiisies.

2 comments:

  1. Interesanti par mankas konta atvēršanu, ka nebija baigās problēmas. Esmu bijis UK un tad tur bija taa, ka vajadzēja izziņu no darbavietas, kā arī kādas lielas,nopietnas kompānijas rēķinu (piemēram par gāzi), lai varētu atvērt kontu bankā. Un protams tam klāt arī pārrunas pirms konta atvēršanas.

    ReplyDelete
  2. ...es tiešām ceru, ka Prison Break ir beidzies, jo man te grib iestāstīt, ka viņam kopumā būšot 7 sezonas... tā jau var līdz kapa malai skatīties :(

    ..un par teļuku.... nu lai jau pa nakti atlido Tev kāda feja un salabo to, jo parasti jau viņi paši nelabojas ;) :p

    ReplyDelete