Chetrpadsmitaa diena - dazhaadi notikumi - un mees dabuujaam darbu

Saaku jau celties ar modinaataaju paliidziibu pus devinjos, jo savadaak veeli eju guleet un no riita miegs naak ilgi, bet modinaataajs vismaz mani nedaudz ierobezho.
No riita pamostos un aiz loga taads pasuudiigs laiks. Un shodien es atljaavos izlaist veel vienu dienu no skrieshans, bet apsolos, ka riitdien skrieshu ar lielaaku pashatdevi.
Shodien laikam pirmo reizi brokastiis needaam paarslas, bet Alniits uzvaariija olas un es sev uztosteju veel klaat maizi. Tad arii saakaam domaat shiis dienas plaanus, iespeejas ir vairaakas shodien. Taa kaa shodien nevisai labs laiks, tad dosimies uz it kaa netaalo Valsts darbaa iekaartoshanas biroju, un pa celjam veel noskatiisim citas potenciaalaas darba vietas.
Pirms izbaukshanas uzvanam kurmiiti, un paarjautaajam, kas notiek ar muusu darba piedaavaajumu. Atbildi, ka pirms tam vinja nav vareejusi sazvaniit muuseejo Entoniju, bet Alniits tik noteica, lai shodien veelreiz meegjina, vinsh noteikt atbildees.
Lenaam sataisamies un dodamies ielaas. Brauciens izraadaas nedaudz garaaks nekaa kartee likaas. Bet galaa nonaak bez probleemaam. Tajaa vietaa ir aii taads taa kaa speciaali jaunieshiem un studentiem darbaa iekaartoshanas birojs. Ieejam tajaa un tur muus laipni uznjem. Pastaasta visu, kas un kaa.
Viena lieta, kas muus paarsteidza, meitene, kura tur straaaaja, zinaaja kur ir Latvija un vareeja pat nosaukt galavaspilseetu. Mees bijaam patiikami paarsteigti, un sarunaajaam, ka riitdien ieksh jaunieshu darba tirgus tiksiemis. Un aizmirsu piemineet, ka riit dodamies uz pilseetas centraa notiekosho darba tirgu, kur buus lielaakas kompaanijas, kas piedaavaa darbu jaunieshiem un studentiem.
Tad leenaam devaamies maajas virzienaa. Bet veel piestaajaam ieksh alkohola veikala un nopirkaam pa alinjiem, ko veel nebijaam testeejushi. Kaa arii blakus veikalaa, netieikshu nosaukumu speciaali, atradaam daavanas visiem, visos gadiijumos, kaa arii prieksh Z-sveetkiem. Daavaanas buus, tikai piesakaties, un dabuusiet tikai to ko mees izveeleesimies, tie beerni, kuri bijushi nepaklausiigi, diez vai kaut ko dabuus, un tie pieaugushie, kas arii bijushi nepakausiigi un nav klausiijusshi savus beernus, arii neko nedabuus.
No Pirmie piedziivojumi

Atbraucam maajaas, saskaipojam ar gjimeneem, un gaidam Maartinju ciemos. Tiem, kuri nezin, kas ir Maartinsh paskaidroshu. Vinsh ir Kareenas braalis, kursh dziivo apmeeram 100 juudzes no Njujorkas. Vinsh mums ir taads pats rads kaa Kareena, bet dziivo USAaa.
Apmeeram ap 6iem man zvana, protams, tas ir nezinaams nummurs. Pacelju un tur saka, ka Kurmiitis zvana. Un pasaka - You got a job. Censhos veel kaut ko saklausiit, bet ieksheejaas sajuutas jau juusmo, un gruuti koncentreeties. Viss... mees no priekiem ar Alniiti lekaajam. Ir ... mums tas izdevaas.
Driiz peec tam arii Maartinsh atbrauc un pastaastastam pa saviem priekiem. Alniitis sataisaas un mees noleemam, veel pirms Martinsh atbrauca, ka jaanosvin un jaanoperk shampis. Taa kaa aaraa nedaudz lietinsh bija, Maartinsh aizveda Alniiti uz veikalu un nopirka mums shampi.
Peec neilga britinja arii atbrauca Entonijs ar Kareenu. Arii vinjiem pateicaam lielisko jaunumus, un pateicaamies Entonijam, ka aizika labus vaardus par mums. Vakarinjas pasuutiija taizemieshu eedienus un tad bija nelielas sveetu vakarinjas, jo Maartinsh atbrauca un mees dabuujaam darbu.
Muusu darba vieta buus - Home Sense. Driizumaa arii ielikshu bildes no jaunaas darb vietas, liidzko tur buusim saakushi straadaat.
Veelaak vakaraa atkal skatiijaamies NHL un NBA speeles un vakars leenaam pagaaja. Tik peleekai dienai bija lieliski gaishas beigas.

2 comments:

  1. Malachi;) Bet kas ta pa kompaniju, kadi Jums amati, pienakumi?

    ReplyDelete
  2. Straadaasim Home Senese...apmeeram taa kaa Alan deko un Depo apvienojums, veikala darbinieki, gan pie kases, gan noliktavaa, gan pashaa veikalaa

    ReplyDelete