Vienkaarshi pirmdiena

Es jau celjos pirms 9iem un leenaam gatavojos iet skriet, jo jaaturpina mest nost vissezonas riepa. Taa eju arii celt Alniiti. Bet shis tik vaid un saka, lai ljaujot guleet, jo visu nakti nav guleejis. Es tad smeju un saku, ka droshi vien domaajis visu laiku par vakarsatikto meiteni vai arii vienkaarshi paareedies.
Neieshu jau vinju modinaat. Sataisos un dodos riita skreejienaa. Vienam skriet sanaaca taa leenaak, jo nav kas uztur tempu. Bet taapat sanaaca nedaudz sagurt.
Un diena var saakties.Ir shis tas padomaa , sakaraa ar darba mekleejumiem - bet kameer Alniitis gulj, es tikmeer globaalajaa tiimeklii mekleeju potenciaalo darba deveeju. Sho to atrodu un atlieku malaa. Nepaiet ne visa diena, kad pamostas arii braaleens. Tas ir ap 12. Nu neko, shtukojam, ko nu iesaakt, dienas pirmais plaans atkriit, braukt uz ciema centru, tad nu paliekam maajaas un nododamies elekotroniskajai mekleeshanai. Pa visu dienu tiek kopumaa nosuutiits resumee paari 10, reaalaam iespeejaam ieguut darbu, iestaateedm.
Mums ir arii uzradusies neliela papildu iespeeja nopelniit. Mees driikstam, un ir arii veelams, nopaardod vinju veco baseina seetu. Mees to iznjeemaam no aizshkjuuniisha un smuki saskjirojaam seetas gabalus un atlikaam smuki atpakalj. Taa kaa, ja gaadam vajag, tad setas kopeejas garums 155 peedas un 4 collas, augstums 4 peedas 7 collas, aptuvemaa cena 450 kanaadieshu naudinjas.
Veel mees paspeejaam uzlaist badmintu, bet shoreiz lai to padariitu jautraaku, mee speeleejaam paari baseinam, ja nu tomeer kaadam no mums sanaak iekrist.
Paeedaam vakarinjas trijataa, bez Kareeas, jo vinjai kaut kaads neliels darba pasaakums. Piebeigushi eest, leenaam briestam pirmajam pirmdienas basketbila vakaram. Esam nosaktiijushi iespeeju pirmdienaas iet uz basketbolu uz vieteejo comunity centru, kur to pa 6$ var dariit visi.
Ierodamies un viss ok. Atljauj speelet, sagjeebjamies un izejam laukumaa. Par briinumu man pasham, nemaz tik briesmiigi nav, jo kad to driiju peedeejo reizi, taa gandriiz arii bija peedeejaa reize, bet kaa man teetis saka - talantu jau nevar nodzert. Vinjam taisniiba. Shitaadas lietas naak praataa tikai ar gadiem un pieredzi. Ok... taa nu mees no 9iem lidz 11iem kaartiigi nospeelajamies basiiti.
Shodien man sanaaca pat 2i treninji, bet riit cerams ,ka vareeshu izkusteeties no gultas, jo mums riit ir norunaata intevija ieksh Toronto, shitaa mums jau otraa, cerams, ka dabuusim shito darbu. Un veel no pirmaas nav atbildes, riitdien zvaniisim uz nr, kuru mums iedeva, lai zinaatu, vai vieteejaa veikalaa buus kaadam no mums darbs vai nee.
Esmu saguris un cerams riit speeshu izveleties no gultas...

1 comment:

  1. Sveiki Kanādieši!
    Klau, Jūs te nepārtraukti rakstat par to rezumē... Vari lūdzu nosūtīt kādu paraugu uz dachuxx@inbox.lv, lai jau LV tādu var sagatavot?

    Veiksmīgu dienu Jums... :) Gaidiet ciemos! :)

    ReplyDelete