Treshaa diena - jociigo cilveeku diena


Treshaa diena arii saakaas agri, es jau bju augshaa ap 7.30, paseedeeju nedaudz netaa un tad jau saakaas diena. Brokastis paeedaam un lenaam taisiijaamies un Toronto centru.
Celsh uz Toronto rit raiti liidz momentam, kad Entonijs braucot paarkaapj atrumu un vinju aptur maskeeta policijas mashiina. Kaa izraadaas mees bijaam ieskreejushies uz 71, kur var buut 50. Pirms policijas paarstaave kaapj aaraa no mashiinas, Entonijs jau ir izkaapis un iet runaaties ar blondo policijas virsnieci. Bet taa aatri ieraada Enntonija vietu atpakalj savaa mashiinaa. Liek uzraadit visus dokumentus, bet kaa izraadaas Entnijam nav liidzi panjemta jauna auto apdroshinaashana, policiste saka 65 $ vai arii lai pameklee veel, varbuut tomeer bardachokaa ir jaunais. Kaartiigi uzvandot to, atrodas iistais. Viss ok. Tad policiste aiziet uz savu mashiinu un kaut ko paaris minuutes veido. Vinja atnaak un saka, ka sods ir samazinaats, lai nebuutu "bonusa" punkti uz tiesiibaam.
Taatad verteejam policijas darbibu - aatrums soda kviiti ir samazinaats no 71 uz 65 km/h un sods arii mazaaks beigaas - 52$. Vai Latvijas celju policija kaadreiz taa riikotos ?
Beigaas leenu braucot ierodamies Toronto centraa. Muusu meerkjis saakumaa ir ieguut SIN nummuru. Taa nu ierodamies ieksh City Hall un atrodam ko mums vajag. Cilveeku, kad ierodamies vispaar tur nav, laikam tapeec ka agrs - ap pus 11, tas ir.Taa nu bez paaris min. laikaa tiekam pie saviem SIN numuriem un esam gatavi atveert bankas kontu. Bet to paredzeets dariit 6dienaa.
Centraa spiid saule un ir neliels veejsh, un par spiiti jaukajam laikam, araa tomeer ir dzestrs, un mees tam neesam iisti gatavi, jo ir shorti un t-krekli.
Peec nelielaa panaakuma seezham aaraa un kaljam plaanus atlikushajaam 6h, jo tik ilgi jaagaida, kad muus centraa savaaks atkal. Izdomaajam iet uz blakus esosho Eaton shoping centre. Tur kopumaa saaak pavadiit tikai kadu 1,5h, Mees ilgaak nespeejam vazaaties bezteemigi. Vieniigi iepirkaam sev dushas zeleju, shampuunu un aftershave losjonu. Tagad buusim tiiri un smarzhiigi.
Tad izdomaajam apmekleet kaadu kiniiti. Par laimi tieshi paaris min. gaajienaa ir viens tads. Ejam un shii riita ietekmee izveelamies filmu - Fast un Furious 4. Izraadaas, nav taa sliktaakaa izveele. 1,5 h ir lieteriigi pavadiita, esam papildinaajushi savas anlju valodas zinaashanas.
No pasha riita jau zinajaam, ka mees shodien izpildiisim kaadu no uzdevumiem, ko draugi uzraxtiija atvadu tusinjaa. Tad nu luuk, mees izpildijaam to punktu, kur mums ar tiem krekliem jaanobildeejas Toronto centraa. Luuk arii bilde -
No Pirmie piedziivojumi

Mees esam to paveikushi, veel palikushi citi neizpildiitie darbi. Bet mums jau veel ir laiks.
Peec shiem piedziivojumiem palikushas veel 2 h. Dodamies kaarteejaa gaajienaa pa centru. Pastaigaajamies un nonaak vienaa lielaa eekaa, kur vienam dzekam ir fotoizstaade - taa ir taada - dzeks veicis pashportretus 10 gadu garumaa nevienu dienu neizlaizhot un kopaa tur ir 3653 bildes. Diezgan interesanti.
Pa visu sho pastaigu, mums sanaaca redzeet diezgan jociigus cilveekus - ubagus, bet nu viens, izskatiijaas, ka rausta ficuku, tad veel viena auroja it kaa dziedaama, un veel citi ljooti diivaini ubagi. Bet taads tieshaam interesants piepelniishanaas veidsbija vienam dzekam, vinsh bija robota-elvis sudrabaa. skaneeja muuzika, un liidzko iemeta moneju, taa vinsh dejoja.
No Pirmie piedziivojumi

Tad veel paspeejam veselu stundu pavadiit ieksh aaboliishu veikalu. tur vareejaam paspeeleeties ar iphonu un citiem gadzhetiem, mums jau patika .
Un beigu beigaas nonaacaam maajas. Kameer radi nodarbojas ar izlociishanos un excersises, mees uzlaidaam badmintonu. Parsti jau badmintons nav tik aizraujosh, bet mums tad bija diezgan jautrs, jo gadriiz katru reizi kaa traapiija pa mushinju, tai nokrita kaads gabalinsh, taa nu beigaa speeleejaam ar pliku korkji, liidz tie tika uzsisti augstu kokos.
5diena ir aizvadiita un muus gaida 3 briivas dienas.

No comments:

Post a Comment