Piektdiena - dara mekleejumi centraa

Piekdienas rits saakaas agri, jau pirms 7iem celjamies un taisamies, jo pus 8 izbraucam uz Toronto centru. Parasti var aizbraukt epilnaa pus h, bet no ritiem, kad sastreegums, tad tas prasa stundu. Bet kad braucam, tad nav tik traki, mums pat ir aatraak aizbraukt uz Toronto centru nekaa riita stundaa paari vanshiniekam.
Esam jau diezgan agri ieradushies centraa. Un no riita uz ielaam ir tik daudz cilveeku...laikam vinjiem visiem ir jaapiepilda visas augstceltnes. Tad nu katrs krustojums ir vnk parpildiits un interesabti, ka cilveeki steidz uz darbu taapat kaa skudrinjas dabaa. Interesants skats. Mees vieniigie dazhbriid ejam pretpluusmaa.
Taa nu gaidot, kad buus 10 un varees iet pa veikaliem un prasiit vai nevajag darbu, mees gaidam to laicinju kaadaa kafejniicaa. Tur es ieveerju, ka pie blakus galdinju vienam viirietim sieviete paliidz meistaror vinja rezume - tas atshkjiras no muusu CV. Taa nu saprotam, ka muusu eiropieshu CV vnk daudzaas vietaas tiek izbraakjeets. Taatad meerkjis nedeeljas nogalei - uztaisiit kanadieshu stila rezumee.
Sagaidijaam 10 un dodamies uz paaris noskatiitaam vietaam. 5dienas ceriigaakais variants - centraa esoshais kino. Ta nu pabijush veel dazhaas vietaas dodamies uz maajaam atpakalj jo 2os jaabuut uz darba interviju. Lenaam dodamies uzstacijas pusi, bet pa celjam es ieraugu, ka te Toronto, ir GODMANJA uznjeemums -
No Pirmie piedziivojumi

Iekaapjam vilcienaa, tuulinj saaksim braukt, un mums pretii apseezhas viens melnaadains viirietis. Un uzsaak sarunu ar mums. Nedaudz diivains, bet laipns. Vinjam ljoti iepatikaas, manas chocolate colour kurpes un Alniisha pulkstenis. Vinsh mums pastaasta, ka agraak vinjam bija labs darbs, bet tad vadliiba samazinaaja darba vietas, un tagad vinjam nepatiik tas darbs ko dara. Teica ka gribot studeet IT, lai gan pagaidaam tam nav naudas, arii prieksh datora sava nav, bet naakotne esot ieksh IT. Izskatiijaas, ka vinjam ir kaadi gadi - 40 vai vairaak.
Pa celjam no stacijas ieejam kjiinieshos paeest, un tad uz maajaam. Maajaas paargjerbamies uz veel zoliidaaku stilu, jo jaatstaaj labaaks iespaids tachu. Taa nu dodamies pretii pirmajai darba inervijai.
Noparkojam savu ekologjiskos transprta liidzekljus pie veikala un ejam iekshaa. Paardeevajai prasai, kur menedzere, jo mums ir intervija norunaata. Taa nu vinja sazvana menedzeri, pasaki, lai uzgaidot, driiz naakshot. Taa nu gaidam, gaidam, veel jo projaam gaidam, paliek jau gruti gaidiit, diezgan neizturami jau gaidiit, peec 34 gadiitaam minuuteem, mums pasaka, lai ejam uz menedzeres kabinetu.
Aizejam un satiekam menedzeres assistanti, kas mums vadiis paarunas. Taatad menedzere pati ir kaut kaada pusindiete, vaardaa Urmeet, bet mees vinju turpmaak deeveesim par kurmiiti. Notiek liela iztaujaashana, mees to izturam. Tad nu nonaakam pie sleedziena, ka vinja mums driizumaa atzvaniis, bet viss izskatiijaas ceriigi.
Lai ieguutu darbu Kanadaa, vinjiem, ir ljoooti svariiga lieta - referencies ( atsauksmes ). Tas taa piebildei.
Braucam maajaas un varam nedaudz atpuusties. Saskaipoju ar famiiliju. Un paarejo dienas dalju mekleeju veel darbu netaa, kaa arii veidoju jauno kanadieshu rezumee.
Vakaraa veel bijaam paskriet, lai uztureetu fizisko. Un tad vakarinjojaam - te mums bija Taizemieshu eediens, kas iisti Alniitim pie sirds negaaja.

No comments:

Post a Comment