Svetdiena - kaartiiba tiiriiba


Es vairs neatkaartoshos un neteikshu, ka atkal esmu agri ceelies. Bet vismaz agri celjoties vairaak var izdariit pa dienu. Mees veel jo projaam neesam pieradushi pie MEGA lielalajaam gultam, bet gan jau aizpildiisim to liidzko uzradiisies draudzenes .
Taatad Sveetdiena. Riita ceeliens liidz 10iem, tad nolemj iziet aaraa pameetaat beisbola bumbinju, jo aaraa tik zilas devesis un sauliite spiid, tik gais nedaudz veess. Bet tas mums iistiem letinjiem netraucee. Abi sen neesam meetaajushi bumbinju, un es jau pirmajaas 5 minuutees dabuuju ar bubinju pa pieri, ar to arii muusu lielaa iesildiishanaas beidzaas, jo naakaas atdzeseet pieri. Tikmeer Kareena iznaak aaraa un mees esam gatavi nelielam darbinjam. Shodien paredzeets iztiiriit garaazhu. Tad nu iznesam visu aaraa un ar speciaalu LIELO putekljsuuceeju suucam garaazhu no LIELAJIEM atkritumiem. Liekas ka garaazha nav tiiriita kaadu laicnju. Pienjemsim, ka griida tiiriita pirms gada, bet taadi zirnekljtiikli, nu gan nav iespeejams uzmeistarot gada laikaa. Tad nu izsuucaam un izmazgaajaam griidu. Tagad taa ir gandriiz tik tiira, ka no taas var eest.
Tad mums ir paaris h brivas. Mees veelreiz izmeegjinaajaam speekus bumbinju meteeshanaa. Tagad mums sanaaca tas bez traumaam. Peec kaada laicinja roka saaka nogurt un arii dazhi kruumi izbradaati. Nedriikst visu nopostiit, jo driiz buus skaistumkonkurs starp kaiminju daarziem. Mees jau smejam, ka tad kaiminji lieliisies, kuram labaaka daarznieka firma.
Kad bumbinju metashana likta pie malas, mees dodamies pastaigaa uz ezeru. Ejot kaarteejo reizi parliecinamies, ka kanaadieshi ir laipni, jo ejot pa laipu gandriizi visi pretiimnaaceeji uzsmaida un saka - Hi,hello. Mums tas patiik, ka cilveeki ir atveerti un laipni. Taa nu ejot esam izsmeejushies kartiigi, joki un smiekli naak pashi no sevis.
Esot ezera malaa, pameetaajam akmetinjus, kas ir plakani, un taadi ir visi, un metaajam vardiites, un smejamies kaa kanaadieshu franchi nemaaak meetaat vardiites, vinji to dara it kaa mestu lidojoshi shkjiiviiti... nu nemaak vinji.
Tad mees ieraugam, ka vienaa kokaa augstu ir uzspuust puukjis un iekjeeries, bet veejaa pliivo ,it kaa kaads speciaali to tur lidinaatu. Tad mums rodas meerkjis ieguut sho puukji savaa iipashumaa, jebshu gribas paspeeleeties, jo tas tachu ir Vinnija Puuka puukjis. Taa nu mirkli gaidam liidz veejsh pierimst un puukjis iekriit ezeraa, mees to izvelkam, un tas ir muusu iipasumaa. Tad nu mums saakas lielas izklaides un prieki. Kaadu pus h izklaideejamies, pashiem prieks kaa gaadiem maziem beerniem. Jautro pasaakumu beidzot puukji satinam un nesam uz maajaam, ejot pa tacinju pretii naak mazs puika ar vecaakiem, un mees nolemjam to vinjam uzdaavinaat, un mazajam actinjaas bija redzams taads prieks, mums arii bija prieks.
No Pirmie piedziivojumi
Esam atpakalj maajaas un gatavi veel shaadus tadus darbus veikt. Saakaas mazgaashanas darbi - jamazgaa daarza meebeles. Aizveejaa ir tik silts un sauliite ari sasiildiijusi akmenja plaatnes. Tad nu mums ir nelielas uudensizklaides. Esam noberzushi tiiras taas meebeles un saule veel aukstu debesiis, sakam, ka veel esam speejiigi kaut ko padariit. Tad nu izraadaas,ka mees varam paberzt tiiru nojumes jumta malas. Shis darbs izveershas gana jautrs. Lai gan tas ir bijis pagaidaam gruutaakais no darbiem, bet jautrs gan.
No Pirmie piedziivojumi

Visi shaas dienas darbi izdariiti un pashiem prieks un neliels nogurums, tad gaidam tikai vakarinjas. Esam paeedushi un spiezham 1dienas plaanus, jo taa te mums briiva. It ka nolemjam, ka dosimies uz kaadu muzeju, mums nekas nav pretii. Veel paarspriezham potenciaalaas darba mekleeshanas opcijas un vakarinjas paeestas.
Diena beidzaas ar filmu - Filadelfiju un seerfoshanu netaa.
Bija labi aizvadiit sveetdiena.

No comments:

Post a Comment