Pirmie piedziivojumi


Es uzreiz gribetu atvainoties par garumziimeem, jo man te taadu nav :)
Taatad gribetu pateikt paldies, kas ir ljoooti liels, Liigai un Madarai ;)
Visgruutaak jau bja shkjirities muusu vecaakiem no Mums, nevis otraadi. eh... ko gan nu vairs.
kjershos klat pirmajiem piedziivojumiem -
Iegaajaam iekshaa lidostas zonaa un tiiri taa profilaksei un nervu atslaabinaashanai izdzeeraam alinju. Sagaidija lidmashiinu un man bija jaasleepj maisinsh, jo driiksteeja buut tikai viena soma, jebshu tikai viens liidzi nesamais. Taa nu panjeemu jaku un apsedzu maisinju ar to, un viltiigi paaeju garaam stjuarteem.
Liidojums uz Londonu, buutu bijis labs,ja aizmuguree neseedeetu krievi kuri bljaustiijaas un kratiija kreeslu liidz neaizraadija vinjiem. karteejo reizi, ikesh ryanaira nepaveicaas ar cilveekiem apkaart. Vismaz stjuartes bija laipanas un pastaastiija kaa labaak tikt liidz Londonas centram.
Esam ilidojushi un gaidam bagazhu, sagaidam samainam dazhas mantas un dodamies taalaak uz autobusu.
Iekaapjam busaa un konstateejaa, ka nav maisinja, kuru sleepu veel no stjuarteem, maisnja lielaakaa veertiiba bija daavanas no meiteneem. Un peedeejaa minuutee izlecam no busa un sarunaajam, ka brauksim ar naakosho. Es skrienu uz lidostu un mekleeju maisinju, aizeju uz speciaalu punktu, kur jaagaida lai mani atkal ielaistu zonaa. Peec paaris min. atnaak sieviete un saka, ka tur kur es staastiiju nav neviena maisinja. Man baigaa shkrobe... un tad vinja saka, ja gribu varu pats apskatiities,. Protams, ka man pasham ir jaapaarliecinaas, un es eju iekshaa. Eju skatos un tieshaam uz solinj muusu maisinsh vairs nav. Uznaak taada slikta pashsajuuta, bet tad pieeju tuvaak solinja, un atduros pret miskasti, un tajaa ieraugu savu maisinju, es no prieka leekaaju, sievieta, kas pavadiija mani zonaaarii smaida, un tikai apsveic mani ar atradumu.
Esam atpakalj busaa un dodamies uz centru. Izkaapjam Liverpool street station pieturaa. Taa ka ir jau pari pusnaktij, visi underground ir ciet. Es tad uznjemos lielo gida lomu pa Londonu, lai gan tur nekad dziivee taa arii neesmu bijis. Tadnu paarliecinu braalenu, ka jaaiet ar kaajaam uz Waterloo station, tad nu manas paarliecinaashanas speejas straadaa, ejam, eajm, eajm, tad nolemjam kaadam straadniekam uzjautaat, vo tomeer ejam pareizi, izraadaas virzienes iistais, tikai vinsh paarjautaa vai esam paarliecinaati, ka gribam iet uz Waterloo... man te jaapieziimee, ja taa buutu vienkaarsha pastaiga, tad jau buutu ok, bet mums liidzi ir visa bagaazha, man ir 20 kg + 10 kg somas, braaleenam 15kg + 8 kg, bet vi njam krietni neertaakas somas neshanai. Turpinam celju... esam nonaakushi liidz London Bridge un atpuusahamies, ievelkam elpu un uztaisam paaris foto. Tupinam celju un peec vairaak kaa peec pus h esam pie Waterloo. Un konstateejam, ka shitaa stacija ir ciet... nu neveicaas. Garaam iet kaads darbinieks un uzjautaaju par to, kas notiek, vinsh saka, ka tikai no pus 5iemstacija valjaa, un veel paspeej pastaastiit, ka no shitaas stacijas uz Gatwickas lidostu nevar tikt. Vinsh pasaka, lai ejam uz Victoria station, Tad nu paeedam uz solinja maiziites, ievelkam elpu, dodamies taalaak. Pa celjam focheejamies pie London eye, Big ben, Westminster abbey. Konstateejam, ka visi halvenie Londonas skatpunkti ir redzeeti. Peec gaajiena esam pie galamerkja - Victoria stacijas. Esam diezgan sagurushi. Braaleens vairaak saguris, laikam bija viilies manaas speejaas. Stacija valjaa, un tieshi uzreiz arii vilciens iet uz lidostu. Kopumaa gaaajiens aiznjeema 3,5h.

View Larger Map

Lidostaa atrodam sameera labu vietinju, kur atlaisties, un arii diezgan aatri iemiegam, taa nu apmeeram 4 h noguljam. Mostamies peec 8iem un leenaam taisamies, uz chek inu. Esam klaat, un dodam bagaazhu, sakumaa uzlieku rokas bagaazhu uz svariem, un raada ka ir 9 kg, saka ka driikst buut tikai 5 kg. Nu aatri dazhas mantas iemetu savaa lielaaa bagaazhu un veel dazhas iemetu braaleenam bagaazhaa, jo vinjam vieglaaka kaa maneejaa. Beigaas rokas ir 6,7 kg un nododamaa 22,3 kg. Sieviete taada laipna un saka ka buus ok,lai tik dod to bagaazhu shurp. Braaleenam ar bagaazhas svru viss ok. Mums diezgan noveicaas, jo blakus vienai sieveitei prasiija maksaat papildus, jo vinjai rii bija paari 20 kg. Mee nopriecaajaamies, un pateicaamies vinai.
Esam lidmashiinaa, mums ir sameeraa lbas vietas, jo par taam papildus saksaajaam 10 ls. Stjuartes visas bija ljooti laipnas un paliidzeeja. mums arii par to liels prieks. Liela atshkjiriiba, ko ieveeroju ir cilveeki lidmashiinaa, vinji visi bija dziivesprieciigi un laipni.
Peec 7 h lidojuma esam klaat. Muusos valda neliels uztraukums, bet viss iziet ljoti gludi, ejam caur robezhu reizee un arii pie Imigration officiera. Mums gadiijaas ljoooti laipna persona, uzjautaaja ko dariisim un kur apmetiisimies un noveeleeja veiksmi, pat nejautaaja uzraadiit speciaalo apdroshinaashanu. Esam tikushi visam ljoti aatri cauri un pashiem LIELS prieks.
Esam tik aatri tikushi, ka muusu radinieks, veel pat nav paseejis ierasties, pagaidijaam kaadas 15 min un ir lielais prieks un atkalredzeeshnaas. Saakumaa mulsum briidis un klusuma, jo iisti nezinam par ko veel runaat. Leenaam atraisijaamies un pljaapaajam visu celju uz maajaam. Veel pirms nokljuvaam maajaas iebraucam veikalaa, un pirmais veikals, kuru apmekleejam ir alkohola veikals, un Entonijs, saka lai izveelamies kaadus alus vien gribam. Tad dodamies uz parasto veikalu un iepeerkam paartiku, ko vien mees gribetu eest, saakumaa piebremzeejam, un sakam, ko vinsh pirks to eedisim.
Esam maajaas. Leenaam izkraameejamies un gatavjamies vakarinjam. Paeedaam tas un parunaajam par lietaam, ko vajadzeetu saakumaa izdariit. Mums diezgan paveicies, jo izmitna katru savaa istabaa, un gultas ir tik lielas, ka pat naktii guljot speejam apmaldiities tajaas. Taa nu pirmie lielie piedziivojumi nosleegushies.

2 comments:

  1. Shis staasts labs, bija interesanti lasiit.
    BEt man jautaajums, kaa ir ar to Speciaalo apdroshinaashanu, ko mineeji, kur tu taadu nokaartoji un ja nav nosleepums, par cik lieliem cipariem..
    Otrais jautaajums laikam par to straadaashanu, cik stingri vinji grib zinaat kur straadaasi un kur apmetiisies? Vai Tev jau ir zinams, jeb ir doma kur vareesi straadaat?

    ReplyDelete
  2. Sveiks,Jani!
    Es apdroshinashu kartoju Baltaa, un uz 3 meeneshiem tas maksaa apmeeram - 130 eiro ( 120 ar isic )
    vinji par darbu neko neprasiija, bet jautaaja kur apmetiisimies, taa mums nav probleema, bet cik esmu dzirdeejis, driikst arii saakumaa palikt ieksh viesniicas un tad vinji arii neko nesaka.

    ReplyDelete