Otrdiena - pirmie darba mekleejumi


Shodien jau es apziniigi ceelos pirms 8iem, un leenaam kaartoju lietas, lai vareetu doties pirmajos darba mekleejumos. Un tad jau arii braaleens modaas. Paeedaam brokastis un samekleejaam savus jaunaakos CV un uzlabojam tos. Izsktaas jau neslikti tie muusu rezumee, bet mums tur nav ierakstu ar Kanaadas darbu pieredzi. Bet nu gan jau iztiksim, esam abi optimistiski noskanjoti.
Tad nu dodamies aarpus maajas. Minamies ar ritenjiem uz vieteejo veikalu placi... Taatad pa vidu ir MEGA autostaavieta, un apkaart ir daudz daudz mazu veikalinju un tirgotavu, kaa ari dazhu ljoooti lielu veikalu. Taa nu dodamies pirmajaam iekshaa - tas ir - Canadian Tire - apmeeram taads kaa muusu Depo. Nu apjautaajamies, kas un kaa, pasaka, lai aizpildot darba pieteikumu un atstaajot savu resumee. Pirmais taa diezgn aiznjem laicinju, bet peec minuuteem 10 viss ok. Un apmeeram visos veikalos taa tee. Kopumaa visu izstaigaat aiznjem vairaak kaa 2 h. Cilveeki ljooti atsauciigi un laipni. Paliidz mums un ir pretimnakoshi. Tas mums patiik, tagad protams ceram, ka taadi buus arii vinju lielie bosi un muus pienjems darbaa. Shii bija visstuvaakaa vieta maajaam, 5 min brauciens ar riteni. Taapeec te straadaat, buutu saakumaa vieglaak.
Kaartiigi pastraadaajushi, vajag arii kaartiigi paeest. Taa nu ejam kjiinieshos. Un mums tur diezgan garsho. Lai gan panjemam parasto porciju, izraadaas taa ir mums ir 2x pa lielu. Atlikumus njemam uz maajaam, jo shodien vieni pashi, un vakarinjas tikai peec 8iem buus.
Ar pilniem veederiem minamies atpakalj maajaas. Otro dienas pusi ir paredzeets pavadiit pie neta, mekleejot virtuaalajos sludinaajumos, savu naakamo darba vietu. Te mees atrodam sho to lietderiigu un nosuutam dazhus cv uz darba piedaavaajumiem.
Muusu darba mekleejumi ir beigushies. Tikmeer saskaipojam ar muusu gjimeneem un papljaapaajm ar saveejiem. Bija jau ok... man jau ljooti patika ar omiiti parunaat un vinjai arii.
Man visi saka, ka esmu uzbarojies, jebshu palicis apaljaaks. Nu man vieniigais saakaajums maniem kritikjiem - mees un tai skaitaa ES, neesam bijushi veel nevienaa FAST FOODA eedniicaa. Piekopjam veseliigu dziives veidu. Mums katru dienu ir fiziskaas aktivitaates, arii shodien bija. Bijaam pameetaam beisbola bumbinju uz laukuma. Riit no riita domaajam uzsaak skrieshanu. Taa kaa lieku uztraukumu pa manu un alniisha uzbaroshanos nevajadzeetu buut.
Jaukinji un labinji shii diena ir gandriiz nosleegusies.
Riitdien dosimies jaunos darba mekleejumos.

1 comment:

  1. Ūu! Veči! Cik tad Jums naudas līdzi? Mans pat nevarēja atļauties pirmo mēnesi nestrādāt. Es te pa Torotno peros! :D CV sasūtīti jau krustu šķērsu. Neņem skilled darbā neviens.
    draznieks@gmail.com

    ReplyDelete