Pirmdiena - fiziski aktiivaa diena

Diena mums iesaakaas kaa vienmeer, un laicinsh aaraa izskatiijas lieliski, faktiski nebija vejsh un sauliite spozhi mirdzeeja pie ljoooti zilijaaam deesiim. Lai gan aaraa izskatiijaas lieliski, tomer bija sameeraa vees, 12 gradi tikai.
Tad nolemjam izmantot gandriiiz neesosho veeju. Ejam speeleet badmintonu. Un kaa izraadaas taa bija vareni sportiska speele, izikaam taja visus speekus, sitaam ar vienu roku, ar abaam rokaam, bez rokaam, nu labi bez rokaam iisti nesanaaca. Speeleejaam vairaak kaa pus h . Un sauliitee taa muus silda, ka pat speejam iesviist. Peec taada sporta esam sagurushi, un meegjinam kaut ko mieriigaa, kur nebuutu skrieshana. Muusu arsenaalaa palikusi ir tikai bumbinjas meetaashana, saakot meetaat, konstateejam, ka roka un saans ir veel sagurushi peec ieprieksheejaas dienas aktivitaateem. NU neko dariit, kopumaa riits pavadiits sportiskaa noskanjojumaa un kopumaa 1,5 h ir pavadiita to darot.
Pie pusdienaam uzzinam, ka dosimies uz kaut kaadu lielo Toronto muzeju. Tad nu uzreiz peec 1iem izbraucam. Kad esam klaat, un paveerojam oapkaarti, konstateejam, ka tajaa pilseetaas dalja neesam bijushi, taa ir Toronto universitaates apkaartne, diezgan liela terotorija un man jau patika.
Ejam iekshaa muzejaa. Tas tieshaam izraadaas LIELS. Tur vajadziigas vismaz viena pilna diena lai apskatiitu, pareizaak sakot, aatri izietu cauri visaam ekspoziicijaaam. Muus protams viss neinteresee. Apskati saakam ar Biodeversity apsakati - taa ir apmeeraam - taada kaadi dziivnieki dziivo, tagad, un agraak ,un cilveeka ietekme uz dabu. Ir ok. Naakamaa apskate ir iezhu apskate, jo te iekljuvaam netiishaam. Bet ari izraadaas tiiri interesanti.
No Pirmie piedziivojumi

No Pirmie piedziivojumi

Naakamais intereses punkts - DINOzauri. Te nu gan bija ko redzeet un muti ieplest. Kaa izraadaas, Kanaadaa ir atrastas daudzas dinozauru fosiilijas un to skeleti. Tad nu redzeejaam gan terodaktilus, gan tirinozarus, gan brontozaurus. Ja neziniet kaadi tie izskataas, pameklee googlee. Tad kad bijaam apbriinojushi dziivi pirms 65 miljonu gadu un vairaak.
No Pirmie piedziivojumi

Taalaak devaamies uz Senaas eegjiptes pusi, un galvenais apskates meerkjis - Book of the dead. Tur bija oridzhinal fragmenti.
Veel paspeejaam aci uzmest un griekjas veesturi un Kanaadas veesturi. Par griekjiem iesmeejaam, jo visaas skulptuuraas vinjiem ir nolausti ficuki un tikai olas palikushas.
Muzejaa pavadiijaam gandriiz 3 h , un tad dodmies atpakalj maajaas. Atbraukushi maajaas mums ir kaadas 2,5 h liidz vakarinjaam, taa kaa shodien nekaadu paliidziibu nevajag, jo visu jau esam apdariijushi vakar, dodamies nelielaa izbraukumaa ar ritenjiem.
Apluukojam vieteejos sporta laukums, un piestaajam pie futbola laukma uzkost liidzpanjemto saulespukju seeklu taafeiiti. Pamanam, ka pie vieniem vaartiem vieteejie jaunieshi speelee vieteejo varintu dirisnjas, vinjiem krietni vieglaaki noteikumi. Tad nu es uznjemos inaciatiivu un dodamies sasveicinaaties un uzjautaat vai nevar pievienoties. Pimais kontakts ar vieteejiem jaunieshiem ir veikts. un Ta izdodas, vinji atjauj speeleet. Taa nu saakam speeleet futbolu uz vieniem vaartiem, liidziigi kaa striitbolu. Ir ok. Taa nu kaadu stundu ar vienjiem paspeeleejam. Kopumaa bijaam 9 cilveeki - 2 latvieshi, viens polis, 2 portugalji, viens melnais, kanaadietis, viens baltais kanaaditis, 2 baltaas kanaadietes. Bija diezgan jautri ar vinjeim speeleet.
Esam atpakalj maajaas un leenaam taisamies vakarinjaam. Eedot paarunaajam shiis nedeeljas aktivitaates un muusu darba mekleeshanas iespeejas.
Diena leenaam beidzaas...Bijaam diezgan noskreejushies un nogurushi...bet tas bija patiikami.

No comments:

Post a Comment