12.juunijs - 12 stundas darbaa

Ir pagaajis meeneesis kopsh izbraukshanas no LV, un riit buus ( tas ir jau shodien) meenesis pagaajis kops esam arii Kanaadaa. Kaa ir aizvadiits pirmais meenesis? Veerteejams dazhaadi, saakumaa uz sho visu, protams, bija pilniigi cits skatiijums, bet nevareetu teikt, ka te viss ir ar minusa ziimi pirmaas 30 dienas. Mums buutu vieglaak, ja mees butu bijushi citaa aadas kraasaa, muusu alga buutu lielaaka, darba dabuutu gandriiz jebkuru, jo ja atteiktu, tad darba deveejs baidiitos no iesuudzeeshanas tiesaa par rasismu utt. Vispaar jau te jebkuras citas aadas kraasas cilveekam ( iznjemot baltaas) un biezhi vien tieshi iebrauceejiem, ir krietni lielaakas privileegjas kaa pasham vidussmeera kanaadietim. Un daudzi iebrauceeji to izmanto, un tas man iipashi nepatiik, bet dziivee taa ir iekaartots - dazhi ir vienliidziigaaki par citiem.
Pie plusiem liekamie darbi un nedarbi - esam dabuujushi darbu ( es pat divus, bet nezinu cik ilgi iztureeshu shitaadu rezhiimu), sociaalaa dziive saak uzlaboties, jo mees tomeer neesam Toronto downtownaa, bet gan labaa guljamrajonaa, kur apkaart maz, kas notiek. Esam dabuujushi un iekaartojushi savu atpuutas telpu. Nezinu par Alniiti, bet man svars kopsh iebraukshanas nav mainiijies. Iespeejams ir veel, bet tie peec ljooti garaas un nogurdinoshaas dienas nenaak praataa.
Miinusos rakstaamaas lietas - droshi vien aatraakais, kad buus nauda, lai kaut kur izkusteetos pashi aarpus Toronto apkaartnes, kur veel neesam bijushi, buus tikai uz vasaras beigaam. Cereeju es, nezinu par Alniiti, ka mums tomeer veiksies ar algu nedaudz labaak, jo patreiz ir minimaalaa. Pietruuks vasaras zaljumballes, tas ir man. Ljoti maz smuku kanaadieshu meitenju, paarsvaraa smukaas tikai imigranti.
Pie noveerojumiem liekamaas lietas - ljoti daudz vecu cilveeki pashi braukaa ar savu auto. Imigranti (iipashi meksikaanju(latiiniski runaajoshie) un indieshi,indoneezieshi utt) nav tie laipnaakie pret citiem baltajiem imigrantiem ( shoreiz te nav sakaras ar mani vai Alniiti). Pashi iistie kanaadieshi ir lieliski cilveeki ( liidz shim veel nav naacies sastapt kaadu ljauno kanaadieti). Alniisha noveerjums - te ir daudz beigtu mazo zveerinju ( putnu un vaaveres, un chipmanki (burunduki)), vinjam ir teorija - vaaveres ar chipmankiem ir uz vienas rokas un karo pret putniem, tapeec beigtu putnu ir vairaak. Veel pie maniem noveerojumiem iederaas - kanaadieshu meitenes mazaak valkaa string biksiites, latvieshu meitenes, to lietu saprot labaak. Iespeejams, un visdriizak taa arii ir - man kaut kas ir aizmirsies pierakstiit, bet visu veelaa nakts stundaa jau nevar arii atcereeties.

Taatad 12.juunijs uz vietas.
Diena saakaas gandriiz agri ( pus 9os), jo es veel biju sagaris, no ieprieksheejas dienas straadaashasn un basketbola. No riita pamostoties kaajas jo projaam ir juutamas. Bet nu neko, uzmeistaroju savu riita proceduuru, un dodoas uz savu pirmo darba dienu ieksh Tim Hortons. Nedaudz jociiga sajuuta ir.
Darba diena saakaas 10os man shodien, un saakums izraadaas diezgan garlaiciigs, jo naakaas skatiities video apmaaciibu un pildiit testus uz datora. Taa tiek aizvadiitas 2h, un beidzamos video vairs nespeeju nosatiitiites, domas pluuda prom, taa kaa neko dizhu no tiem neatceros, labi ka neviens arii iisti neprasiis atbildeet. Tad iemaaca darboties ar daudzajaam izlietneem un kraaniem un truku mashiinu utt. Pamata lietas. Peec taam eju savaa 15 min paatraukumaa. Shajaa darbaa ir viens pluss - var eest virtuljus, keksus un citus sacepumus pa briivu, kaa arii dzert visa veida kafijas. Beidzoties paartraukumam, mani saak apmaaciit meistarot saldeejumus, jo tieshi shodien ir saldeejuma stenda atklaashana, un shis saldeeja stends vinjiem te kanaadaa skaitaas iipash, tas ir - Cold Stone. Un tad paareejo dienas dalju, tas ir kaadas 4 h maaciijos meistarot dazhaadus saldeejumus, saakumaa likaas, ka buus ljoooti gruuti, bet shitaa lieta naak ar laiku, un uz dienas biegaam jau viss bija normaali. Vieniigi, veel visas piedevas nezinu, kas ir kas... gan jau riitdien apguushu.
Timaa darbu beidzu seshos un tad aatri skreeju uz blakus esosho darba vietu, jo shodien te arii sarunaata viena iisaa mainja. Otraa darbaa ierodos un stiegshus dodos pabeigt meistarot savas vakar nepabeigtaas lampas. Nepilnas stundas laikaa piebeidzu savas pretinieces lampas. Tad dodos nomainiit Alniiti uz aara stendu. Un tad savu laiku nositu tur, un tas bija ljoooti gruuti, kaajas ljoooti sagarushas, jo jau tikko 9 h uz kaajaam, galva arii pilna ar saldeejuma informaaciju, smadzenes atteikushaas straadat. Shodien totaals sagurums darba dienas beigaas. Kopumaa sanaak novilkt gandriiz 12 stundas. Sen nebija naacies taa rukaat. Man veel sestdien un sveetdien ir darbs Timaa no 10iem lidz seshiem. Un tad arii izlemshu ko iesaakt ar savu otro darbu. Laikam naaksies Timaa paariet uz pusslodzi, jo ja palikshu uz pilnu, tad es nojuugshos, iespeejams,varbuut,nezinu.
Vakaraa ar Alniiti paeedam paarpalikushos sushi un noskatamies NHL finaalu.
Domas galvaa ir tik daudz, ka pat visas nespeeju atcereeties, un katra kliist kaut kur individuaali.
Meegjinaashu riitdien veel kaadu domu salikt kopaa...
Turaas

No comments:

Post a Comment