21.juunijs - Sveetdiena

Sveetdiena paradzeeta, lai kaartigi izguleetos, taapeec to arii shodien dariijaam. Pamostoties, izskataas aaraa saulains, taa arii ir, bet gruuti saprast cik silts ir... taapeec kaadu stundu paseezham iekshaa, paeedam un paskatamies riita paaraides.
Tikmeer Kareenai un Entonijam bija beigusies vingroshana, un Kareena mums shodien atkal bija iedevusi dazhus darbinjus - izraveet atkal aatri augoshaas nezaales, kuras ir mega daudz, un izrakt vienu augu. Izgaajushi aaraa konstateejam, ka laicinsh shodien aaraa forsh, bija diezgan karsts. Nezaales izraveet nebija tik aatri, un eenaa veel odi dariija mums paari. Piebeidzaam nezaale, izrakaam augu, un diena knapi viduu. Un aaraa tik karsts, un nezinam, ko veel dariit. Taa kaa baseinam sapliisis uudens sildiitaajs, shoriit no riita uudenim bija tikai 20 graadi, tapeec domaajaam, ka buus auksts. Bet darot riita darbus, uudens bija paspeejis uzsilt uz 22 graadiem. Veel domaajaam, lai tik pasilst, varbuut buus veeel siltaaks. Tikmeer izdomaaju nomazgaat vinjiem mashiinas, jo vakar pret Karenas mashiinu nosmeereeju shortus. Ar ultra moderno mazgaashanas ieriici darbs tiek padariits aatri.
Peec darbiem naak arii atpuuta. Chetras stundas plunchaajaamies pa baseinu, gan shaa gan taa.
Tad naaca vakara ceeliens. Shodien biju noleemis veelreiz paarbaudiit speekus ar piiraagu cepashanu. Un shoreiz vismaz pievienoju raugu, nevis cepjamo pulveri. Ir... miikla sanaaca, un veelaak arii piiraagi sanaaca, taa kaa esmu uzcepis piiraagus uz Liigo sveetkiem. Un tie pat ir sanaakushi ljooti garshiigi, arii Alniitim ljoti gaja pie sirds. Veel iemaciiju Kareenai taisiit arii kaneeljmaiziites un magonjmaiziites. To vinja nemaaceeja, un mani piiraagi arii esot garshiigaaki, nekaa vinjas.
Alniitis tikmeer pa dienu izdomaaja jaunu saldeejumu - Alus saldeejumu uz kocinja. Tad nu vinjam it kaa garshoja vinja izgudrojums, bet man gan iisti pie sirds negaaja, labaak tomeer parastais alinsh.
Diena bija pilna notikumu un visa kaa cita. Patieshaam lieliska diena. Viss labaakaa diena sanaaca, tad kad neko neplaanojam. Pat vakarinjaas mums bija kukuruuza ( tie, kas eedushi variitu kukuruuzu, muus tikai sapratiis).
Patiess prieks par sho dienu. Un centaamies palikt augshaa peec iespeejas ilgaak, peec senajaam tradiicijaam, jo shii nakts ir iisaakaa. Laikam liidz plkst. 3iem nanktii noteikti novilksim, jo ir jau pus triis.
Oki doki turaaas...

2 comments:

  1. tips:
    pameegjiniet ielikt kameru kondomaa un tad uudenii filmeet slowmotionaa

    ReplyDelete