Liigo sveetki

Pa dienu mums abiem bija jaastraadaa. Darbs saakaas agri no riita, man 7.30 un Alniitim 8. Bet bija jaaveic neliela upureeshanaas, jo gribeejam vakaraa svineet Liigo.
Shoreiz darba diena bija ljooti darbiiga. Un taa pagaaja aatri. Peec darbinja steidzaam maajaas un taisiijaamies uz sveetkiem.
Mees bijaam noleemushi svineet Liigo, Latvieshu komuunas centraa Toronto. Tika uzmekleets tas un atrasts eertaakais veids liidz nokljuushanai tur. Alniitis leenaam taisiijaas, jo bija sajaucis pulksenja laikus un domaaja, ka mums vilciens attiet peec stundas, lai gan tas bija peec 10 min. Aatri minaam, un knapi uzspeejaam. Taa kaa mums shoreiz liidzi vajadzeeja savus ekologjiskos transporta liidzekljus, tad stacijaa prasiijaam vai driikst njemt liidzi velosipeedus. Mums pasaka, ka nedriikst, jo tagad esot sastreegumstunda. Es prasu - A, cik liels ir sods? Vinja atbild, ka nav soda, bet to vienkaarshi nedriikst. Ja mees buutu kanaadieshi, tad varbuut ieveerotu shoreiz sho likumu, bet mums ljoti vajadzeeja liidzi savus velosipeedus, un paarkaapaam sho likumu.
Tiekam liidz latvieshu centram bez probleemaam. Pa celjam vilcienaa klausoties tikai latvieshu dziesmas, uzsita baigo nostalgjiju un ilgas peec saviem latvieshu jaanjiem. Bet nu neko, gan jau veel buus iespeeja.
Ejam iekshaa, un konstateejam, ka te paarsvaraa ir tikai vecaa gadagaajuma cilveeki. Ljoti maz jauno, un nedaudz vairaak videjaa gaajuma cilveeki.
Beidzot arii iepaziistos ar Jaani Draaznieku, Danutu - vieni no pirmajiem celmlauzhiem. Bija patiikami ar shiem cilveekiem komuniceet. Tad veel iepazinaamies ar tikko atbraukushajiem Aldi un Agitu. Vakara pirmo dalju pavadijaam ar shiem cilveecinjiem. Te speeleeja pati drausmiigaakaa dziiva grupa ever - Haagenskalna muzikanti. Tad jau kad pensionaaru vakars beidzaas, tas ir ap 11iem. Emigrantu latvieshi saaka liigot. Dziedaat un smieties, un nedaudz dejot. Bet tas arii nebiaj ilgi, jo vienos jau beidzaam, jo dazhiem riit darbs un centrs arii sleedzaas ciet.
Tad ar Alniiti nodomaajaam neizmantot peedeejo autobusa pakalpjumus, bet gan doties visu celju maajup ar ritenjiem . Muusu marshruts ir redzams kartee. Kopumaa nobraucaam ap 46 km. Un to visu paveicaam apmeeram 1h 50 min. Pa celjam bija 3 pitstopi. Videejais aatrums 25 km/h. Bet bija diezgan interesants celsh. Interesanti paveerot Toronto nakts melnumaa. Piedziivojums bija.
Maajaas nokljuvushi izdomaajaam veldzeeties baseinaaa. Tas bija to veerts.
Guleet aizgaajaam peec chetriem naktii, taa arii gaismu nesagaidiijushi, jo tad buutu veel stndu ilgaak jaaseezh augshaa.
Man naakamajaa dienaa peecpusdienaa ir darbs. No riita pamostoties iipashi bediiga situaacija nebija, biju iedomaajies, ka buus trakaaks.

View Tour de Torono in a larger map

No comments:

Post a Comment