18. un 19. juunijs

Eh...shajaas dienaas divaas diezgan daudz lietu piedziivots.Meegjinaashu atcereeties un aprakstiit no taas labaakaas puses.

18. juunijs - Letinju diena
Laiks aaraa suudiigs ( lietains un slapsh, bet nav tik auksts). Riita pusi pa maajaam, bet dienas viduu dodamies aarpus maajaam, un shodien ir ieplaanota tikshanaas ar Letinjiem ieksh Toronto. Pa celjam uz staciju ieskrienu Timaa, lai sanjemtu savu algu par nostraadaato laiku, un alga mani patiikami paarsteidz.
Mees jau laiciigi ierodamies, norunaatajaa vietaa. Latveishiem ( Dace - skolas biedrene no AVG, ar draugu Jani, kuri mani blogu apsriezh liidziigi kaa kaadu meksikaanju seriaalu :D) saaak leenaak ar to vietas atrashanu. Papljaapaajam, kaadu laicinju, tad Alniitis notinaas, jo dabuuja ekstra maijnju darbaa. Es tad paaris stundas uzturos sho latvieshu sabiedriibaa, paliidzu ar padomiem, un dalos pirmajos iespaidos, un censhos izpaliidzeet.
Tad shitie 2 letinji satiekas ar paareejiem pieciem biedriem (dejotaaji, kas atbraukushi uz Kanaadas latvieshu dziesmu un deju sveetkiem). Visi man pastasta, ko domaa dariit shajaas dienaas, un vinji dosies lieliskaa braucienaa pa ASV austrumu krastu, liidz pa Floridai.
Ir jau peecpusdiena un ir sarunaata veel viena tikshanos, ar vienu citu letinju (Aigars). Satiekamies un ejam paseedeet uz kaadu baaru. Pie patiikamaa dzeeriena kausa. Vinsh te arii ir tikai vienu meenesi, un domaa buut pusgadu, jo vinjam nav darba atlaujas, bet ir atbraucis kaa turiists. VInjam arii paveicis, ka ir kur dziivot, un par to nav jaaraizeejas.
Sarunaajaam, ka kaadreiz jaietusee kopaa centraa, un ja kas, tad pie vinja varees paarnakshnjot. Sazvanu veelreiz Daci, un vinja aicina nedaudz veel ietuseet ar vinjiem. Kaa gan es varu atteikt. Dodies pie vinjiem uz viesniicu un leenaam saakam atpuusties. Vinji taadi sagurushi saakumaa, bet veelaak gurdums paariet. Laiks iet, un doma jau iet uz kaadu veelo vilcienu, lai dotos maajup, bet vinji ir laipni, un atljauj palikt, jo ir viena briiva vieta. Taa nu sazvanu maajas un pasaku, ka nebuushu, viss ok. Tiek pavadiits labs laiks, un biju jau gandriiz aizmirsis kaa ir atlaist bizes latvieshu stilaa. Es kaa pusei kanaadietis, pirmais saaku knaabaat un dodos guleet, dazhi bija speejiigi liidz saules gaismai tureet. Eh... buus atkal jaatreneejais, nezinaaju, ka tik viegli ir zaudeet shiis speejas.
Kameer mani bija shie piedziivojumi Alniitis, shoreiz nespeeja palikt bez saviem piedziivojumiem. Tad kad mees pa dienu atvadiijaamies, visnh steidzaas uz vilcienu, jo vinjam uz darbu jaadodas, un pirmo vilcienu nokaveeja pa 5 secundeem. Labi, ka driiz naaca naakamais, iekaapis tajaa, vinsh aatri aizmiga, un kaa domajiiet, vinsh noguleeja savu staciju? Nee, vinsh ar aizmiegojushajaam aciim izleca vienu pieturu pirms iistaas. Brinumainaa kaartaa vinsh aatri to aptveera, un ieleca autobusaa, kas dodas uz muusu pilseetu. Un galu galaa darbu nokaveeja tikai 15 min. Pie visa bonusaa, vinjam telefons laadeejaas aaraa, un nevareeja pabriidinat menedzeri. Bet kad aizbrauca un izstaastija vinjai sho staastu, tad menedzera piedeva. :D

19.juunijs
Pamostos viesniicaa, viss ok. No riita pirmie joki utt. Un taisos uz maajaam. Shodien taksh peecpusdienaa darbs. Gurdums jau neliels ir no riita, bet tas tiek paarvareets. Esmu vilcienaa un celjaa uz maajaam. Aizbraucu uz maajaam, un ar mazais pa briinumu pamodies, lai gan tikai pus 12 raada pulkstens. Sarunaajaam, ka dosimies uz kino pirms mana darba. Shoreiz speciaali tika izveeleeta filma - Year One (pirmais gads). Filmas apskats buus.
Filma beidzaas laiciigi, un es veel pat vareeju aizbraukt uz maajaam. Gandriiz jau arii iegaajaam maajaas, bet tad pretaajaas maajas puika ar draugiem speeleeja bumbu, un tad izdomaajaam pievienoties. Bija diezgan jautri uzspeleet basiiti.
Es devos uz darbu un tur pavadiiju peecpudienu un vakara saakumu. Iepazinos vairaak ar veel vienu meiteni no darba, kaa arii ar veel nesastaptu darba kolegjiiti.
Mums ir neliela shaize - baseina uudens sildiitaajs sapliisis un uudens ir tikai knapi virs 20 graadiem. Tagad nezinam ko iesaaakt
Nedeeljas nogalee mums nevienam nav jaastraadaa. Meegjinaasim atpuusties.
Turaas

No comments:

Post a Comment